Dagens Nyhet

Publicerad 2012-02-20 16:48:09 i Musik,

TIESTO KOMMER TILL SUMMERBURST OCH DET KOMMER BLI GRYMT!
DETTA ÄR REN LYCKA!





Så bra och så häftiga shower! I like!

Cosmonova.

Publicerad 2012-02-19 20:26:28 i Allmänt,

Idag har varit en lugn och mysig dag. Jag och min käresta åkte in till stan för att äta lite lunch i Kungshallen, blev Tacobar för oss båda. Ungefär som vanligt för min del men tycker ju att det är så gott :) Fördrev tiden på expert innan vi satte och på Tunnelbanans röda linje mot Universitetet och Naturhistoriska Riksmuseet. Vi går jämt på bio så att gå på Cosmonova kändes som ett lite mer annorlunda och spännande filmbesök. Bioduken är helt gigantisk och att se filmer där är verkligen häftigt! Känns som att man är i filmen dessutom är man alltid klokare när man går där ifrån då man lär sig något nytt varje gång. Vi såg "Solsystemets värsta väder" och "Kosmiska Kollisioner". Två kortare filmer som visade efter varandra. Fascinerande!


Boring.

Publicerad 2012-02-18 23:07:20 i Allmänt,

Det jag gör nu för tiden är att praktisera, äta sova och duscha. Mer än så hinner jag i stort sett inte med, juste pluggar emellanåt också! Så roligt har jag det. Veckorna rullar på och jag hinner inte med. Ha en fortsatt trevlig helg! KRAM

Radiumhemmet och Vapiano

Publicerad 2012-02-10 22:34:02 i Allmänt,

Idag har toppendag med nästan alla ssk-tjejor! Först blev en heldag på CCK (CancerCentrumKarolinska) för föreläsningar om olika sorters cancer av mycket kompetenta proffesorer, mycket intressant måste jag säga. Vi blev lagom bortskämda med förmiddagsfika, fin lunch med bra val och även eftermiddagsfika och en visning i ett av strålningsrummen på Radiumhemmet. Roligt att få chansen att kika runt på lite olika ställen så här under utbildning så man vet vad man har och välja på om tankarna på vidareutbildning finns, lite försmak är alltid bra! Roligt att även träffa andra halvan av klassen som inte är ute på VFU, de får ju sitta i skolan och traggla med böcker osv...

Efter KS så var vi några som drog oss vidare till Vapiano för lite häng och middag. Mycket trevligt måste jag säga. Drack mycket god öl och åt en supergod pizza och grymt sällskap! Borde gå ut med klassen lite oftare, det görs alldeles för sällan men det är ju för att vi jämt har fullt upp med plugg och dylikt! Kul när det väl händer!


Veteöl, bland den godaste ölen jag druckit!

Pizza - Bruschetta - Godaste pizzan!

Kvällens drink!

Uppe före tuppen

Publicerad 2012-02-09 10:17:22 i Allmänt,

Ja imorse vaknade jag till innan klockan ens blivit 5, fick ett godnatt sms från <3 som varit ute med klassen och tänkte att jag skulle somna om men det gick inte! Lagom irriterande, jag var ju trött men det bara kröp i kroppen så när klockan var 7 var det bara att kliva upp för då kurrade magen och ropade efter frukost! Har haft en slö morgon men hoppas på en lite mer effektiv dag än gårdagen. Så bara att sätta igång!

Juste syster min sa att det var fullmåne inatt, av någon anledning sover jag alltid fruktansvärt dåligt då. Kan vara därför natten inte ville bjuda på så mycket sömn..

Have a good day!

Invigning

Publicerad 2012-02-08 13:34:45 i Recept,

Av min Blender, eller ja Mixer. Fick bli att göra en smoothie till lunch får se om de mättar bara, men gott blev det! Naturell yoghurt, blåbär och banan. Mumsfillibabba. Nya favoritgrejjen kanske ? Enkla mellanmål kan man lätt slänga ihop så här ju, gäller bara att ha ingredienserna hemma.



I med ingredienserna..

Mixar.

Färdig och avsmakad, mums!



Recept:
3 dl naturell yoghurt
1 dl blåbär
1 banan

Mixa, häll upp och NJUT!

Får passa på...

Publicerad 2012-02-08 12:27:28 i Allmänt,

..att lukta gott när man inte ska iväg på praktik om dagarna. Man får ju inte ha på sig parfym på sjukhus så de blir endast en neutral deo. Och jag som vill sova så länge som möjligt kör på Linnéa neutral med en topping av mascara.. Ungefär! Så idag har jag sminkat mig och inte varit så snål med parfymen ;)
Kommer ihåg en lärare vi har haft som sa att man kunde se vilka som jobbade inom vården för de passar ofta på att piffa upp sig när de inte jobbar så hon varnade oss för att de gamla avdankade sjuksköterskorna som tagit åt sig lärar rollen ofta såg ut som överpyntade Julgranar.. Haha! Så upp-piffad behöver man ju inte vara men kan vara kul att känna sig lite extra fin ibland :)

Nu ska jag göra lite vettigare saker.. Har redan tvättat en maskin tvätt andra vändan är igång och nu får jag väl sparka mig själv i baken och plugga lite!

Hoppas ni har en bra onsdag! KRAM



Min nya favoritfärg inför våren - Orange!

Träning.

Publicerad 2012-02-08 12:10:52 i Träning/Gymnastik,

Kanske har en hyfsat platt mage men tänkte, varför inte försöka få lite magrutor ? Kan ju alltid sätta upp ett mål. Jag vill i alla fall ha ett mål att jag ska träna regelbundet, kanske hoppa över allt chips och godis som jämt slinker ner.. Okej inte hoppa över allt jämt utan unna mig lite då och då för att jag tycker att jag är förtjänt det. Tycker det är okej att äta lite skräp ibland :) Men äta så bra och varierande kost som möjligt kan man ju i alla fall sträva efter. Och dra sig iväg till gymmet är inte så jobbigt som man tror, när man väl kommer iväg så känns det toppen!

Var där igår och tränade lite, tränade bort träningsvärken men fick ny på lite andra ställen.. Haha. Har i alla fall testat mina nya träningslinnen och tycker de fungerar toppen!


Kan man lägga upp egobilder på ansiktet jämt kan man väl vara ego och lägga upp en på magen? Och tänk alla gravida som lägger upp bilder på sina magar som de är stolta över, här är min hyfsat platta mage nytränad som jag faktiskt är rätt stolt över ;-) Magrutor till sommarn tro'?

Söndag

Publicerad 2012-02-05 19:45:41 i Allmänt,

Imorgon börjar jag praktisera på avdelningen, där ska jag vara 8 veckor framöver nu. Kommer bli spännande och hoppas på att det är en bra avdelning där jag kommer trivas. Men det jag har hört från personal på akuten verkar det vara en bra avdelning. Medicin avdelning inriktad på hjärta och lungor. Kommer vara expert på det när jag kommer därifrån ;)

Ikväll har jag varit på gymmet, väldigt skönt var länge sedan jag var där pga av halsont och snuva men nu tyckte jag att det varit borta ett tag och jag var väldigt träningssugen så fick bli ett lagom jobbigt träninspass! Känner mig mör i kroppen så ska snart se på en film med min käresta och sen sova!

Ha det bäst! Kram

"Ledig"

Publicerad 2012-02-02 11:36:05 i Allmänt,

Idag har jag en ledig dag från praktiken men ingen ledig dag från själva pluggandet och skolan. Bara att sätta sig med böckerna i knät och börja beta av alla textrader det är man ska ha hunnit läsa innan seminariet. Längtar tills jag kommer till avdelningen så jag kan få ihop en patientberättelse att ha som grund till första seminariet också.. Blir inte så mycket sådant på akuten. Snabbt in snabbt ut är det som gäller där!

Snön har börjat falla igen, solen sken starkt när jag vaknade men den försvann på bara några minuter, men det var skönt att få sova ut och känna sig utvilad. Inte varje dag det händer! Nä nu ska jag sätta fart med Omvårdnadens Grunder böckerna.. Är ju  BARA 14 kapitel ur de tre böckerna som vi sammanlagt ska läsa... SUCK, JIPPIE!


Mamma sa att dom sagt på radion att det skulle komma en snökanon.. Antar att det är den som börjat fylla på svea rike med snön...
Tjiiiiing!

kvällspass

Publicerad 2012-02-01 11:27:35 i Allmänt,

Idag blir det ett kvällspasss på VFUn, känns skönt. Har hunnit med lite smågrejer så här på morgonen, som att byta lakan i sängen tvätta och bara ta de lugnt! Tror verkligen jag kommer trivas med att jobba skift, blir lite variation på vardagarna och helgerna istället för att ha ett 8-17 jobb.. Skulle kännas monotont och tråkigt. Visserligen är man säker på att man har helgerna fria men nu kommer jag istället att ha vissa veckodagar fria. Jag gillar det :) Näst sista dagen på akuten, känns tråkigt skulle kunna vara där fler dagar.. Men men! Sen blir det avdelning i 8 veckor och det blir nog också bra!

Ha en trevligt onsdag!
kraam

Om

Min profilbild

Linnéa

En tjej på 21 vintrar som pluggar till sjuksköterska och är färdig till sommaren 2013. Spenderar mina dagar med att plugga, jobba, umgås med min pojkvän Sebastian samt familj och vänner. Lämna gärna en kommentar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela