Middag: Laxfjärilar med gurksås
Här är receptet:
4 laxfjärilar
1 1 msk matolja
salt och malen vitpeppar
4 4 citronklyftor
4 4 dillkvistar
Gurksås:
50 50 g majonnäs
1/2 1/2 dl lättfil
200 200 g inlagd gurka
50 50 g hackad gul lök
Till servering:
4 4 portioner kokt potatis
hackad persilja
strimlad paprika
Gör så här
1. Gurksås: Hacka gurkan i fina tärningar. Blanda majonnäs, lättfil, lök och gurka.
2. Krydda laxfjärilarna lätt med salt och peppar. Stek dem hastigt i olja på båda sidor i varm panna. Lägg upp på 4 varma tallrikar och garnera med dillkvistar och citronklyftor.
3. Pressa potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja. Servera gurksåsen till.
Man kan krydda laxen lite som man känner för, jag hade på svartpeppar, salt och citronpeppar. Även lite dill.
Av mig får den här maträtten 4 av 5 stjärnor * * * *