Recept!

Publicerad 2009-10-31 01:33:58 i Recept,

Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs



Ingredienser
Portioner: 4

4 stora paprikor  (ca 1 kg)
1 morot 
1 gul lök
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater 
1 msk finriven ingefära 
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander 
1 tsk garam masala
1 tsk kanel 
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost
1 stor tomat  (ca 100 g)
olivolja 
salt 
flingsalt 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
2. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt.
3. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
4. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.

FÖR ALLA?
Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader, kontrollera färsen och buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera färsen och buljongtärningen. Gör äggfri: kontrollera färsen och buljongtärningen.


Så kallad "hippie-mat". Jag älskar denna maträtt!!! Ni måste testa den ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Linnéa

En tjej på 21 vintrar som pluggar till sjuksköterska och är färdig till sommaren 2013. Spenderar mina dagar med att plugga, jobba, umgås med min pojkvän Sebastian samt familj och vänner. Lämna gärna en kommentar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela