Recept!
Ugnsgratinerade paprikor med vegetarisk färs
Ingredienser
Portioner: 4
4 stora paprikor (ca 1 kg)
1 morot
1 gul lök
300 g fryst, tinad vegetarisk färs
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
1 msk finriven ingefära
1 krm chilipulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
100 g lagrad ost
1 stor tomat (ca 100 g)
olivolja
salt
flingsalt
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka löken, fräs den i 2 msk olja utan att den tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt morot, fräs ytterligare 3 minuter.
2. Blanda i färs, buljongtärning, passerade tomater, ingefära och kryddor. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt.
3. Dela paprikorna på längden och kärna ur dem. Lägg dem i en ugnssäker form och fyll med färsblandningen.
4. Skär tomaten i skivor och lägg ovanpå. Riv osten och fördela över. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten tagit färg.
FÖR ALLA?
Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader, kontrollera färsen och buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera färsen och buljongtärningen. Gör äggfri: kontrollera färsen och buljongtärningen.
Så kallad "hippie-mat". Jag älskar denna maträtt!!! Ni måste testa den ;-)